Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Kā pagatavot garšīgu kafiju?

 Visiem kafijas cienītājiem ir jāzina, ko darīt un kā jāpagatavo kafija, lai tā būtu garda un aromātiska. Lai sasniegtu vēlamo rezultātu, jāzina, no kādām niansēm atkarīga kafijas smarža un garša. Tad vēlamies jums atklāt visus kafijas pagatavošanas noslēpumus, lai sniegtu jums iespēju izbaudīt patiesi gardu dzērienu.

  •  Visiem kafijas cienītājiem ir jāzina, ko darīt un kā jāpagatavo kafija, lai tā būtu garda un aromātiska. Lai sasniegtu vēlamo rezultātu, jāzina, no kādām niansēm atkarīga kafijas smarža un garša. Tad vēlamies jums atklāt visus kafijas pagatavošanas noslēpumus, lai sniegtu jums iespēju izbaudīt patiesi gardu dzērienu.


  •  Ja ir iespēja, tad vienmēr izvēlieties kafijas pupiņas un samaliet tās pats, jo kafijas meistari saka, ka ēteriskās eļļas, esošas kafijā, ir ātri gaistošas, tas nozīmē, ka kafija ātri pazaudētu lielu daļu sava aromāta. Ja pērkat jau maltu kafiju, svarīgi ir izlasīt tās pagatavošanas instrukciju, kas norādīta uz iepakojuma.


  •  Lai kafijas pupiņas izplatītu savu neaprakstāmo aromātu, tās vajadzīgs 10 min. paturēt aukstā ūdenī un pēc tam izžāvēt karstā cepeškrāsnī. Šādā gadījumā ar vienu šāvienu nošausiet divus zaķus: no šādām kafijas pupiņām pagatavosiet patiesi aromātisku kafiju, un jūsu mājas piepildīs lielisks kafijas aromāts.


  •  Vēloties pastiprināt pagatavojamās kafijas aromātu, pirms vārīšanas jau samaltu kafiju nedaudz pakarsējiet uz uguns un pieberiet pāris sāls kristāliņus.


  •  Nevāriet kafiju ilgāk nekā vajadzīgs. Ja vārīsiet to ilgāk, nekā vajadzīgs, kafija zaudēs aromātu un garša zaudēs intensīvumu.


  •  Pats labākais veids, kā vārīt kafiju - speciālā kafijas kanniņā ar tīkliņu apliet kafiju ar vajadzīgo daudzumu ūdens. Kad kafija ir uzvārījusies, noceliet to no uguns, piepiliniet pāris piles auksta ūdens un ļaujiet tai pastāvēt.


  •  Nekad nesildiet kafiju no jauna - uzsildīta kafija būs zaudējusi aromātu un īpašo garšu.


  •  Kafijas pupiņas vai jau maltu kafiju uzglabājiet hermētiskos traukos, nošķirtus no citiem aromātiskiem produktiem.


  •  Vēloties pagatavot gardu kafiju, nevajadzētu aizmirst, ja ūdenī vairāk skābekļa, tas ir piemērotāks kafijas pagatavošanai, tad šim procesam lieliski der avota ūdens.


  •  Atcerieties, ja kafiju apliesiet ar ūdeni, karstāku par 90 grādiem, tad tā būs rūgtāka, zemes garšas.


  •  Visas kafijas pupiņas samaliet uzreiz. Ja tās atstāsiet uz vēlāku laiku, pupiņas var zaudēt savu aromātu.


  •  Kafijas eksperti apgalvo, ja vēlamies pagatavot tasīti gardas kafijas, labākā proporcija ir tējkarote kafijas un 150 ml ūdens.


  •  Kafiju vispiemērotākais ir dzert no porcelāna vai keramiskajām tasītēm.


  •  Labākas formas kafijas tasītes ir - biezākām sieniņām, slīpu izliekumu. Šāda tasītes formā palīdzēs ilgāk saglabāt dzēriena temperatūru.


  •  Ja gatavojat espresso kafiju, tad pirms pasniegšanas sasildiet tasītes.


  •  Jo stiprāka kafija, jo tasītes izmēram jābūt mazākam.


  •  Kafiju vislabāk gatavot fajansa, stikla, porcelāna, emaljas, keramikas un nerūsējošā tērauda kafijas kanniņās.


  •  Mazgājot kafijas kanniņu, rūpīgi izmazgājiet snīpīti, jo tieši tajā sakrājas ēteriskās eļļas, kas mazina aromātu. Nekārtīgi izmazgāta kanniņa var būt negaršīgas kafijas iemesls.


  •  Trauku, kurā tiek vārīta kafija, neizmantojiet nekam citam.


  •  Ja Jūsu pagatavotā kafija ir par vāju, tad ziniet, ka tas varēja notikt šādu iemeslu dēļ: maza kafijas daudzuma dēļ, rupji samaltu kafijas pupiņu dēļ vai dēļ pārāk zemas vārīšanas temperatūras.


  •  Ja kafiju dzerat ar cukuru, tad pievienojiet un izmaisiet to tikai tad, kad kafija jau ievilkusies.


  •  Ja aplējāt lielu kafijas krūzi - uzlieciet virsū šķīvīti. Krūze ilgāk saglabās kafijas temperatūru.


  •  Neplaucējiet kafiju ilgāk par 2 minūtēm.


  •  Ja vēlaties pagatavot patiešām garšīgu kafiju, nevajadzētu aizmirst vēl par vienu parastu lietu - kafijas gatavošanai ir jābūt lēnam procesam, nevajag steigties, tas ir jāizbauda.

Nobeigumam... Kafijas eksperta apgalvojums - kafija ar cukuru, pienu vai citām piedevām nav kafija. Tātad, ja vēlaties izbaudīt kvalitatīvu un garšīgu kafiju, ievērojiet ne tikai šos ieteikumus, bet dzeriet to bez piedevām. Kāpēc gan ne, ja viena kafijas pupiņa sevī slēpj 1000 dažādu garšu...

Autors: Kafijas Draugs

Reklāmraksti