Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Sēļu zemes rudzu maize 4

Staburaga pagasta mājās “Jaunie Trīskantnieki” atdzimusi viena no latviskākajām nodarbēm — maizes cepšana. Īstā maizes krāsnī te ceps rudzu, saldskābo un baltmaizi. To cels ne tikai  saimes galdā, bet piedāvās arī Aizkraukles un apkārtnes veikalos.

Maizes krāsns ideja Aldu Pauru aizrāva pirms vairāk kā gada. Viens no stimuliem  bija vietējās pārtikas un amatniecības festivāls “Gard­ēdis 2012” Aizkrauklē, kad ciemiņiem nebija iespējas parādīt vietējo iedzīvotāju ceptu maizi.

Raksta turpinājumu lasiet laikraksta 25. marta numurā

Komentāri 4

tante

Pēc izņemšanas no krāsns katru kukulīti noglauda ar ūdenī mērcētu otu, uzsedz linu dvielīti, garoziņa kļūs mīksta un spīdīga. Lai garda maizīte un veiksme cepējiem, jo kas var būt gardāks par māju maizīti ar īstu sviestiņu.

pirms 4 gadiem, 2014.03.25 09:27

oņka

Maizes garoziņai jābūt cietai, kraukšķīgai, nedaudz apdegušai un tad tikai ir īstā pašceptās maizes garšas izjūta.

pirms 4 gadiem, 2014.03.25 12:02

Alda

Paldies, par labajiem padomiem! Maizīti var iegādāties Aizkraukles tirgus paviljonā, kafejnīcā "Pauze" un Staburaga veikalā.

pirms 4 gadiem, 2014.03.28 20:14

Jaunjelgavas novadā