Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Piedāvā pašgatavotu mājas vīnu 1

Aiviekstes pagastā, zemnieku saimniecībā  “Ozoliņi” darbību turpina  vienīgā Latvijā atzītā mājas vīna ražotne „Dzidris”.

Ražotnē vīnu sāka darināt  2005. gadā. To  vada Oskars Abramenko kopā ar brāli Viktoru. Te labprāt uzņem ekskursantus, un viņi var gan  nobaudīt, gan arī iegādāties  mājas sauso ābolu (stiprums —  12%)  un pussauso rabarberu (15%) vīnu „Dzidris”. Aiviekstē ražoto vīnu  var nogaršot arī kinopilsētiņā Cinevilla  Tukuma rajonā, “EKO virtuvē”, “Lido” alus pagrabā  Rīgā, dažādos Ziemassvētku tirgos.
“Mājās ražotā vīna iegūšanas process  ir ļoti darbietilpīgs.  Tā nogatavināšana ilgst līdz pat diviem gadiem. Es iesaku nogaršot ārzemnieku iecienīto  ābolu karstvīnu,” stāsta Viktors  Abramenko.
Ābolus un rabarberus vīnam audzē  pašu saimniecībā un  iepērk no tuvākajiem kaimiņiem.

Komentāri 1

Inta

Oho! Rabarberu vīns... To gribētos pagaršot, izklausās eksotiski.

pirms 10 gadiem, 2009.01.06 06:53

Novadu ziņas