Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Saldēdienu pavēlniece

Ja viesos lūdz Irēna, tad noteikti jāiet, varēs garšīgi paēst — tā parasti joko paziņas, kad saņēmuši ielūgumu uz aizkrauklietes Irēnas Stepiņas godiem. Par to, ka tie nav tukši vārdi, pārliecinājās arī “Staburags”, kad mūsu simpātiskā lasītāja cienāja ar rabarberu krēmu un vēl kādu, kuram gan bija grūti noteikt sastāvu.

Lai gan Irēnas kundze jau krietnu laiku ir pensionāres statusā, enerģijas viņai pārpārēm. Par viņu pašreiz var teikt — bijusī grāmatvede, tagadējā namamāte. Viņa nezina, kas ir garlaicība, brīvo laiku pavada gan dārzā, gan gatavojot dažādus ēdienus, īpaši viņai patīk saldēdieni. Retu reizi viņa tos padegustē arī kādā kafejnīcā, bet tur piedāvātais ne vienmēr apmierina — nesen pasūtījusi rupjmaizes kārtojumu, bet kas tad tas par saldo? Tam taču vajag vislabāko rupjmaizi, kas sarīvēta un apcepta sviestā, kas sajaukts ar cukuru un kanēli. Bet piedāvātā bijusi drupena un bezgaršīga masa.

Rabarberu ēdienu un uzglabāšanas receptes, kuras gadiem pārbaudījusi Irēnas kundze, lasiet "Staburaga" 14. jūnija numurā.

Vaļasprieks