Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Kokosriekstu eļļu neapzināti ceļam saulītē, palmu eļļu bezjēdzīgi noniecinām

Gadiem ejot, mēs katrs agrāk vai vēlāk atzīstam — nekas nav svarīgāks par veselību. Lai arī saka, un tam piekrītu, ka teju visām vainām sākums ir galvā, tikpat patiesa ir cita gudrība — tu esi tas, ko tu ēd. Šis raksts sākumā tapa par mani līdz šim biedējošo palmu eļļu. Pēc pāris sarunām ar uztura speciālistiem, vairāku zinātnisku rakstu pārlapošanas sapratu, ka agrāk saceltajai ažiotāžai ap šo produktu īsti nav pamata. Protams, viss, pat ūdens, jālieto ar mēru, tomēr nav iemesla atsacīties no ēdieniem, kuru sastāvā norādīta mūsu valstij eksotiskā, bet citviet pasaulē visvairāk izmantotākā eļļa. Tomēr no nevainīgas lietošanas līdz patiesam ļaunumam ir viens solis, šajā gadījumā — ķīmiska reakcija. Tāpēc raksts sadalījās divās daļās. Pirmā — par palmu eļļu, kāpēc tā pastarpināti, bet tomēr ir kaitīga. Otrā — par jebkuras eļļas, tajā skaitā palmu, apstrādi ar ūdeņradi jeb piesātināšanu, kā rezultātā rodas veselībai bīstams savienojums.

Visu rakstu lasiet šeit:

"Staburaga" projektu raksti